pingus tävlingsdebut

 I månadsskiftet gjorde jag och Pingu tävlingsdebut. Ett par veckor före start kände jag mig väl förberedd, men under sista veckan började jag ifrågasätta om jag kanske överskattat oss. Är ju så glad i den här lilla hunden och insåg att det fanns en risk att jag lyfte upp henne och hennes prestationer till skyarna utan egentlig grund. Fredrik och snälla träningskompisar fick därför ställa upp på lite konstiga störningar - och även de andra hundarna fick hjälpa till. Se klipp härVäl på plats drog vi ett sent startnummer så jag hade gott om tid att förbereda oss, så efter plats och tandvisning hade jag gott om tid att förbereda oss för programmet. Strax innan vi skulle in inträffade en störning som jag definitivt inte var förberedd på; hunden som gick innan oss sprang iväg med domarens krycka. Ett hysteriskt skrattanfall låg väldigt nära till hands och jag fick kämpa hårt för att återfå fokus på Pingu. Väl på planen fick jag uppleva den mest bekväma tävling jag någonsin genomfört.

Upplevde ingen skillnad alls från träning och fick svart på vitt att både momenten, uthålligheten och störningståligheten var såpass bra som jag hade på känn.

Pingu gjorde egentligen bara ett enda fel under hela programmet och det var att hon blev stående vid min sida när hon skulle sitta; dels efter inkallningen och dels efter ställandet. Detta kostade oss totalt tio poäng (betyg 8 på båda). Orsaken var lite överträning på att springa hela vägen i inkallningen + av stadgan i ställandet då hon några dagar tidigare satte sig utan kommando.

På linförigheten fick vi betyg 9 med avdrag för "dk hand". Ett litet medvetet dk för att få bästa möjliga position och det lyckades uppenbarligen bra:-)

På resterande sex moment hade vi alltså betyg 10 och känslan stämde med protokollet - är supernöjd på alla vis och jag ska verkligen försöka träna klokt för att få uppleva fler sådana här stunder på planen!

Totalt fick vi ihop 186 poäng och placering 2 av 20 startande. Tack Varbergs BK för en - som alltid - mysig adventslydnad!

Hade anmält mig till en etta till för säkerhets skull och nu när det gick så bra kunde ju tävlingsmänniskan i mig inte hålla sig från att flytta upp oss till tvåan istället. Så - snart är vi ute på tävlingsbanan igen!

Hade inte skadat att jobba med momenten några veckor till, men anmälan redan gjord och tävlingen är belägen väldigt nära min Farmor som jag gärna hälsar på, så inte mycket att förlora. Fick väl även lite mersmak när jag gjorde samma sak med Ruffe som drämde till med  186,5 poäng i tvåan helgen efter uppflytt från ettan...  

Min känsla efter debuten var att jag längtade till nästa start och då tar vi chansen när vi är friska och taggade! Skulle det visa sig att vi är för tidigt på det, så tar vi det med ro.

Pingu med sin gloria:-)

Fick tidigare ikväll ett samtal som tyder på att det var klokt att passa på att tävla i år. Har blivit uttagen att döma nästa års lydnads-SM och innan dess (juni) bör man döma så mycket som möjligt. 

Tack till Hallandsdistriktet som rekommenderade mig och tack till centrala lydnadsgruppen för förtroendet att bli uttagen bland de rekommenderade. Det ska verkligen bli spännande!

 

Etiketter: pingu

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter