Visst finns det troll!

Nervös Ruffe i Lochness, sommaren 2012 Nervös Ruffe i Lochness, sommaren 2012

Finns det verkligen troll på riktigt, frågade Ruffe mig för ett tag sedan och såg mer skärrad ut än vanligt. Vi låg i soffan och kollade på tv, när fenomenet "Nättroll" dök upp. Jag blev osäker på vad jag skulle svara. Har ibland roat mig med att lura honom lite, till exempel genom att innan han ska släppas på ett spår säga ”Lycka till, men akta dig för trollen”. Han blir så om sig och kring sig, då så det är svårt att låta bli. Och så blir jag kanske lite sur för att det inte är min tur att spåra. Samtidigt vill jag ju inte vara så elak mot honom så att han gör bort sig och andra hundar blir dumma mot honom.

Har fortfarande lite dåligt samvete efter vår vallningsresa till Skottland, där Ruffe la en stor del av energin på att hålla utkik efter Nessy, medan jag själv tog del av allehanda sevärdheter.

Samtidigt ville jag inte ljuga. Nättrollen finns ju, precis som de säger på nyheterna. Man talar ofta om understimulerade hundar, men man borde nog lyfta fram problemet med understimulerade apor också mellan varven.

Jag funderade ett tag och svarade sedan Ruffe; ”Nej, du behöver inte vara orolig, lille vän. De troll som finns behöver ni vanliga hundar inte bry er om, eftersom de bara finns på nätet. Och orsaken till att de agerar så dumt  där kan nog vara att de inte känner sig sedda i den verkliga världen”.

Men sen kunde jag inte låta bli att vara lite le mot honom när han väl hade somnat…

Kommentera gärna: