resurshund.se


Besök vår nya hemsida för konceptet kring resurshundar! Här kan du läsa mer om den distansutbildning jag leder tillsammans med Jeanette Hallman och som kan ge följande diplomeringar:

  • Resurshundförare
  • Instruktör/träningscoach med individuell specialisering
  • 1-årig tränarutbildning i klickerträning
  • 1-årig tränarutbildning i nose work
 
Ingen kostnad för dig - din hemkommun betalar!

Djurens val - och vår shopping

Även nu när det kommit lite snö väljer fåren att vara utomhus.
Stalldörren står öppen dygnet runt (utom vid extremväder) men det är förvånansvärt sällan de väljer att vara därinne längre stunder. Ett faktum som skänker en tanke till alla djur som hålls instängda större delenav året eller i värsta fall hela livet:-(   

Har förresten lärt mig att mitt kostval har ett namn; "flexi-vegetarian". Då äter man gärna vegetariskt och ibland kött från vilt, fisk eller andra djur (tex fåren) som har fått leva ett naturligt liv. Blir jag bjuden på mat så äter jag det jag får, för då är ju köttet redan konsumerat. Får jag chans att beställa/välja så blir det utifrån flexi-konceptet.

Inköpen till hundarna grundar sig på samma principer. De struntar ju såklart i vilket, men som konsument bryr jag mig om vad jag bidrar till. (Köper jag tex ett paket korv från utländsk produktion så gör det ju 0% skillnad i praktiken om jag eller hundarna äter upp det - djuren i produktionen får lida precis lika mycket under uppfödning, transporter och slakt oavsett).

På MyDog är det "vettiga" utbudet tyvärr litet, men det finns! Tex My Treat, där jag själv handlade i fredags och hundarna var mer än nöjda med det jag kom hem med. Bland annat grissvål, vilket blev ett utmärkt komplement till oxhudsben. Detta har jag letat efter en tid då grisöronen har en tendens att slinka ner så fort. Om det nu är oxhud - merparten av benen från de stora leverantörerna är tillverkade i Kina (...)

Ju fler som frågar försäljarna efter ursprunget - ju större påverkan får det. Visst blir det dyrare, men jag tror det är  mer relevant att söka svar på frågan "Varför är det så billigt?" än "Varför är det så dyrt."  Om pengarna inte räcker så känns färre ben till hundarna mer etiskt än att bidra till djur som lever under vidriga förhållanden.

Nu blev det en moralpredikan, men detta ligger mig varmt om hjärtat, så jag får ta den smällen:-)  
 

Etiketter: om tid och livsval

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Teman