Tvätt av tegelväggar

Så glad man blir när man hittar gedigna telelväggar bakom  x antal lager av tapeter och spånskivor. Men nu - när man är mitt i rengörningen av dem - kan man stundtals känna att det hade räckt med hälften av stenarna ;-) Vi har hittat tegel i både kök, hall, gästrum och vardagsrum. Hur det ska se ut när det är färdigt är förstås en smaksak. Jag tycker det operfekta är själva charmen (och det är ju tur det). På bilden ovan syns skillnaden på en vägg som är behandlad med stålborste i kombination med fasadtvätt, jämfört med en vägg som endast är behandlad med kofot. 

Och ett par timmar senare ser det ut så här. Tyckte det underlättade att hälla den utspädda fasadtvätten i en sprayflaska och spraya några stenar i taget innan stålborsten fick göra sitt. 
Skyddsglasögon är ett måste och helst skulle man haft badmössa också :-) 

Ska passa på att fixa de övriga väggarna innan det är dags att sätta panel på väggar och tak. Det skätter en del och det är därför definitivt ett jobb som passar bra när man är själv på bygget (och absolut inget som bör sällskapas av husdjur eller barn!) 

Översta delen är lite missfärgad av sot. Det går säkert att få bort på något vis, men tack vare sotfläckarna fick jag idén om vägghyllor högst upp. Under kommer pianot stå - och detta är alltså inte en murstock som är i bruk (pianon ska helst ef stå mot väggar med jämn temperatur). Jag hade turen att väggen till höger håller exakt samma mått som pianot, så tror att det kan bli riktigt fint att ställa det just här!

Kommentera gärna: