Imponerad av Ikea!

Förra veckan packade jag upp vårt blivande badrumsskåp från Ikea för att montera det och fick då en tråkig överraskning i form av en stor spricka i spegelglaset till en av  dörrarna. Ett i-landsproblem i och för sig, men just där och då blev jag lite stressad - jag hade verkligen packat lådorna försiktigt både in och ut ur bilen. Men å andra sidan hade lådorna stått några dagar på vårt bygge, så det är ju samtidigt helt omöjligt att garantera att inte vi eller hantverkarna råkat tappa något eller stöta i lådan.
 

Ringde till kundtjänst - och det löste sig lätt som en plätt. Inga kontrollfrågor om oaktsamhet, utan de bara beklagade att den var trasig, bad om kvittonummer och adress och lovade att skicka en ny. Inom ett par dagar kunde vi hämta ut den nya dörren i byns mataffär och vi behövde inte ens skicka in den trasiga - endast lova att lämna den till återvinningen:-)
 

I butikerna har jag många gånger blivit imponerade av kombinationen av kunskap, hjälpsamhet och social kompetens hos personalen - från personalen på golvet, till kassan och varuutlämningen. Det är inte bara någon enstaka som imponerar, utan det är de allra flesta. Eftersom jag undervisar litegrand i entrepenörskap så blir jag ordentligt nyfiken på hur de lyckas med detta - och väldigt imponerad av Ingvar Kamprads företagargärning. (Det finns säkert negativa saker kring Ikea som de flesta andra stora företag, men jag tycker verkligen att det är osmakligt att lyfta fram dessa i direkt anslutning till Ingvar Kamprads död. Den svenska jantelagen gör sig påmind än en gång...)

Eftersom jag gillar möbler med lite historia, så blir det främst den praktiska inredningen jag gärna handlar på Ikea, inte minst till köket.

Alla valmöjligheter som sortimentet bjuder i kombination med den fantastiska personalen gör att det blir riktigt roligt att planera och klura!

Kommentera gärna: