Vintersatsning i lydnad

Kursplats: Lotushallen, mellan Halmstad & Falkenberg. 

En kurs för dig som siktar på att tävla lydnadsklass 1-3 och som vill se till att hålla igång träningen i vinter! 

Merparten av det vi gör under kursen ryms inom en parkeringsruta med syfte att du kan fortsätta med övningarna inomhus, i hemmiljö.  Dessutom är upplägget utformat så att var och en får mycket träningstid under själva kursen. 

Följande moment eller delmoment är i fokus:
  • Position i fritt följ,  bakåt marsch, stegförflyttningar, tempoväxlingar, vändningar på stället.
  • Ingångar vid sidan + utgångsposition efter stå/ligg
  • Fjärrdirigering
  • Apporteringar - gripanden och avslut
  • Runda kon
  • Vittringsapportering
  • Sitt/stå/ligg  under gång
  • Dirigering höger/vänster
  • Gruppmoment

Upplägg:
För varje moment/tema presenteras mina träningstankar tillsammans med ev. demo. Detta följs av praktisk träning i varsin del av hallen, där jag går runt och hjälper till. Du väljer själv hur mycket du vill träna din hund kontra få inspiration från de andras träning. Fokus ligger på glad och lustfylld träning som ger god chans att såväl du som din hund trivs med det ni gör på tävlingsbanan! 

Krav för att delta:
Du som vill boka plats med hund ska ha siktet inställt på att tävla klass 1 eller högre, samt vara insatt i hur en lydnadstävling är upplagd (antingen genom egen tävlingserfarenhet eller som funktionär). Det går utmärkt att delta med valpar - vi valpanpassar övningarna vid behov!

 Med tanke på upplägget så är det viktigt att din hund känner sig trygg i att träna med andra hundar på några meters avstånd (hallen mäter  12 x 30 meter och 3-4 hundar kommer tränas samtidigt). Det är självklart okej om din hund är störningskänslig och denna kurs kan vara ett bra tillfälle att träna på detta, men med omtanke om såväl din egen som de andras hundar så fungerar inte detta upplägg om din hund är väldigt reaktiv. Då rekommenderas istället observatörsplats och/eller privat träning, alternativt kursen "Starka tillsammans" som du finner här


Alternativ 1: Tisdagskvällar ojämna veckor   Fullbokad!
Datum: 15/1, 29/1, 12/2, 26/2
Tid: 18-20
Kursavgift, plats med hund: 1900:-*
Kursavgift, observatör (2 platser): 600:- 
Max 4 deltagare med hund per kurs!


Alternativ 2: Helgkurs, 16-17/2  Fullbokad!
Tid: 9:30-16 båda dagarna.
Kursavgift: 2300:-*
Kursavgift, observatör (1 plats): 800:- 
Max 6 deltagare med hund per kurs (under de praktiska passen tränas tre-fyra hundar åt gången.)

*Kurspriset inkluderar hallhyra och moms (25%). Din avgift betalas senast tio dagar innan kursstart, utifrån betalningsinformation som du får via mailen i anslutning till att din plats bekräftas. 

 

Anmälan

Aktuella bokningsvillkor finner du längst ner på denna sida!

OBS! Din anmälan bekräftas genom ett autosvar till din mail. Om du inte får detta, så har din anmälan inte nått fram och det är då viktigt att du istället kontaktar mig via jenny@lyckagard.se

Bokningsvillkor
Anmälan till ett specifikt kursdatum är bindande.  Vid återbud till följd av skada/sjukdom återfås/avskrivs 80% av kursavgiften förutsatt att återbudet lämnas före kursstart, samt att giltigt läkar- eller veterinärintyg kan uppvisas. (Resterande del återbetalas inte oavsett skäl, då den täcker administrativa kostnader.) 
 Anmälan till eventuell reservplats är inte bindande. Om en plats blir ledig när du står på tur, så kontaktar jag dig och du kan då välja om du vill göra en bindande anmälan eller inte.
Enligt lagen om strikt hundägaransvar är du som ägare ytterst ansvarig för vilka situationer du försätter din hund i och det är därför av yttersta vikt att du inte deltar i övningar där du tror att din hund kan åsamka skada för sig själv eller andra.