sommarläger 2018

Sommarläger i tävlingslydnad och brukslydnad arrangeras årligen här i Halland, i lantlig miljö mellan Halmstad och Falkenberg.

Cilla och Athos tränar framförgående på sommarläger 2016
Cilla och Athos tränar framförgående på sommarläger 2016

Sommarläger 2018

Inför juni och juli planeras som vanligt sommarläger förlagda över två heldagar. Aktuella datum läggs ut här på hemsidan under januari och det går inte att förboka platser innan de utannonseras här!


Upplägg:
Praktisk inriktade träningsdagar, där du tränar moment och helhet i lydnad/brukslydnad utifrån egna önskemål.

Coachingen individanpassas helt utifrån dina förkunskaper och ambitioner, så hundens ålder och meriter är av mindre betydelse. Tiden kommer fördelas rättvist mellan deltagande ekipage (max 6 st  per läger).

För att uppnå utvecklande och givande lägerdagar är det viktigt att du som anmäler dig är tävlingsinriktad och positivt inställd till att engagera dig i tävlingslika upplägg för dina  kurskamrater.
Övergripande fokus ligger på glädjefylld träning som bygger självförtroende inför tävlingssituationen, såväl hos förare som hos hund!

Pris: 2300:- ink moms 25%
Preliminär tid för samtliga lägerdagar, 9:30-16:30, med avbrott för lunch, som du själv tar med (kyl och micro finns på plats). Kaffe/the och fikabröd ingår i din kursavgift. Vid behov av övernattningsmöjligheter /campingplats, se länkar här intill!

anmälan

Öppnar i januari i anslutning till att aktuella datum läggs ut här på sidan. Det går inte att förboka plats (eftersom det blir omöjligt att administrera ett sådant system på ett rättvist sätt:-) 
 

Bokningsvillkor

Anmälan till ett specifikt kursdatum är bindande. Avgiften betalas mot faktura, som tillsammans med PM skickas till  din mail, cirka en månad före kursstart .  
 Vid återbud till följd av skada/sjukdom återfås 90% av kursavgiften förutsatt att återbudet lämnas före kursstart, samt att giltigt läkar- eller veterinärintyg kan uppvisas. (Resterande 10% debiteras oavsett skäl för att täcka administrativa kostnader).
 Anmälan till reservplats är inte bindande. Om en plats blir ledig när du står på tur, så kontaktar jag dig och du kan då välja om du vill göra en bindande anmälan eller inte.
 Samtliga läger och kurser utannonseras med reservation för att de kan ha hunnit bli fulltecknade när din anmälan inkommer. Du får definitivt besked inom fem arbetsdagar.

Sara och Bazz på sommarläger
Sara och Bazz på sommarläger

Tips på boende

Lotushallens övernattningsrum.
 • Rum i Lotushallen  Tillgång till wc och pentry. 10-15 min bilresa från Lyckagård. Mer info här
 • Bäckagård, Slöinge - Beläget mitt emellan Lyckagård och Lotushallen, på en hästgård. Mer info här
 • Ugglarps camping och stugby - belägen alldeles intill havet och flera små stränder, varav en är reserverad för hundbad. 10 min bilresa från Lyckagård, ca 25 min till Lotushallen. Mer info här
 • Sannagårds B & B - ligger innanför Falkenberg, en kvart från havet, 5 min från E6, 20 min från Lyckagård och ca 30 min från Lotushallen. Mer info här


MAT & FIKA

 • Gudmundsgården - Gårdsförsäljning av lokalproducerat kött, även färdigrätter.
 • Mostorps gård - gårdsförsäljning av lokalproducerat kött.
 • Lokal Diner, Susedalens rastplats - vägkrog och takeaway, med lokalproducerade råvaror.
 • Laxbutiken- restaurang och takeaway
 • Siaglass - fabriksförsäljning av äkta gräddglass, samt glasscafé.
 • Solhaga stenugnsbageri    + litet café som är öppet året runt
 • Äppelgården Sommarcafé i Slöinge


BAD I SJÖ & HAV

 •  På gångavstånd från Lotushallen finns en fin badsjö med brygga.
 • Kustremsan - ca 15 km från Lotushallen och 5 km från Lyckagård - erbjuder mängder med fina små stränder och vikar. I Ugglarp finns en hundstrand där du  kan bada tillsammans med din hund. Bilen parkerar man i sanddynorna!

ÖVRIGA SEMESTERTIPS
 • För den som är shoppingsugen finns inom ca 5 mils radie bla Gekås, och Engelsons.
 • Ett stort antal golfbanor - varav Tylösand är den mest kända - finns i närheten. 
 • Mer "turistinfo" finner du på hemsidorna för Halmstad respektive Falkenberg.

VÄLKOMMEN TILL HALLAND!

Badsjön vid Lotushallen