Sensommarläger

Pga stort intresse är nu anmälan öppen för ett extra läger 11-12/9. I skrivande stund finns det en plats kvar. Anmäl via formuläret längre ner på denna sida!
 

Sommarläger i tävlingslydnad och brukslydnad arrangeras årligen här i Halland, i lantlig miljö mellan Halmstad och Falkenberg. 

Ny kursplats!
På grund av att vi har flyttat går 2019 års läger på en ny kursplats, dock fortfarande "på landet utanför Slöinge" :-)  
 
I direkt anslutning till planen finns ett kursrum med pentry samt en liten träningsyta á cirka 50 kvadrat, med spegelvägg. Här inne kan vi förlägga detaljpass om det blir för varmt, för regnigt eller om du bara vill träna mer störningsfritt än vad utemiljön kan erbjuda. 

Uteplanen - tidigare gräsvall - mäter cirka 30 x 30 meter. Det finns möjlighet att få ut cirka 50 meters raksträcka för bruksinkallningar och framåtsändande längs staketet. 

Vår nya lydnadsplan med träningsrum, fikarum och wc i angränsande länga.
Vår nya lydnadsplan med träningsrum, fikarum och wc i angränsande länga.

Upplägg

Praktisk inriktade träningsdagar, där du tränar moment och helhet i lydnad/brukslydnad utifrån egna önskemål. 

Varje läger rymmer 6 platser med hund och just på dessa kursupplägg erbjuds inga observatörsplatser.  

Coachingen individanpassas helt utifrån dina förkunskaper och ambitioner, så hundens ålder och meriter är av mindre betydelse. Även valpar är varmt välkomna! Tiden fördelas rättvist mellan antalet deltagare. Om du vill dela din egen tid på två hundar, så är det helt okej.

För att uppnå utvecklande och givande lägerdagar är det viktigt att du som anmäler dig är tävlingsinriktad och positivt inställd till att engagera dig i tävlingslika upplägg för dina  kurskamrater.
Övergripande fokus ligger på glädjefylld träning som bygger självförtroende inför tävlingssituationen, såväl hos förare som hos hund.

Lägeravgift 2019: 2400:-, varav 500:- är anmälningsavgift. Priset inkluderar moms 25%. 

Kaffe/the och fikabröd ingår i din kursavgift. Du tar själv med lunch (kyl och micro finns på plats). Vid behov av övernattningsmöjligheter /campingplats, se länkar här intill. 
 

Anmälan

Bekräftelse på att din anmälan nått fram skickas via mail inom tre arbetsdagar. Om du inte får något mail, så är det viktigt att du kontaktar mig direkt via jenny@lyckagard.se

Ifyllt formulär avser bokning av en lägerplats, men ju fler datum du har möjlighet att delta - desto större chans att du får en plats!

Välkommen med din anmälan!

Anmälan till reservplats är inte bindande utan jag kontaktar dig vid ev återbud och du tar då ställning till om du vill ha platsen. Även anmälan till reservplats sker via formuläret nedan.
 

Bokningsvillkor

Anmälan till ett specifikt kursdatum är bindande. Anmälningsavgiften (500:-) betalas enligt den instruktion du får via mail, tillsammans med bekräftelse på att en plats är reserverad enligt dina önskemål.  Resterande del av avgiften betalas mot faktura, som tillsammans med PM skickas till  din mail, cirka en månad före kursstart .  

 Vid återbud till följd av skada/sjukdom återfås/avskrivs den del av kursavgiften som inte innefattar anmälningsavgift, förutsatt att återbudet lämnas före kursstart, samt att giltigt läkar- eller veterinärintyg kan uppvisas. (Anmälningsavgiften återbetalas inte oavsett skäl, då den täcker administrativa kostnader.) 

 Anmälan till reservplats är inte bindande. Om en plats blir ledig när du står på tur, så kontaktar jag dig och du kan då välja om du vill göra en bindande anmälan eller inte.

 Samtliga läger och kurser utannonseras med reservation för att de kan ha hunnit bli fulltecknade när din anmälan inkommer. När du får besked angående platsfördelningen har du ytterligare fem dagar på dig att betala din anmälningsavgift, för att din anmälan ska bli definitiv. 

Registrerad anmälan följs alltid av ett autosvar till din mail. Om du inte fått något autosvar, fyll i formuläret på nytt eller skicka ett mail till jenny@lyckagard.se 

Tips på boende

Berte Bed n' Breakfast
Boendealternativ inom 10-20 minuters restid från kursplatsen (Stenstorp 504, Slöinge):
 
 • Som SBK-medlem har du möjlighet att boka campingplats till förmånligt pris på Falkenbergs BK. Mer info här
       
 • Hellagården (Lägenheter på hästgård, mittemellan kursplatsen och havet.)

        
 • Fler alternativ  kan du hitta på sidan   "Hundvänliga boenden i Falkenberg".  Observera att avståndet till kursplatsen - Stenstorp 504, Slöinge - kan variera stort bland dessa alternativ.MAT & FIKA

 • Gudmundsgården - Gårdsförsäljning av lokalproducerat kött, även färdigrätter.
 • Mostorps gård - gårdsförsäljning av lokalproducerat kött.
 • Lokal Diner, Susedalens rastplats - vägkrog och takeaway, med lokalp
 • roducerade råvaror.
 • Laxbutiken- restaurang och takeaway
 • Siaglass fabriks-försäljning av äkta gräddglass, samt glasscafé.
 • Solhaga stenugnsbageri    + litet café som är öppet året runt
 • Äppelgården Sommarcafé i Slöinge

BAD I SJÖ & HAV

 •  På gångavstånd från Lotushallen finns en fin badsjö med brygga.
 • Kustremsan - ca 15 km från Lotushallen och 5 km från Lyckagård - erbjuder mängder med fina små stränder och vikar. I Ugglarp finns en hundstrand där du  kan bada tillsammans med din hund. Bilen parkerar man i sanddynorna!

ÖVRIGA SEMESTERTIPS
 • För den som är shoppingsugen finns inom ca 5 mils radie bla Gekås, och Engelsons.
 • Ett stort antal golfbanor - varav Tylösand är den mest kända - finns i närheten. 
 • Mer "turistinfo" finner du på hemsidorna för Halmstad respektive Falkenberg.

För mer info om boken och/eller beställning, klicka på bilden ovan!