TEMADAG EXTERNBELÖNING

Denna kurs riktar sig till dig som söker efter ett alternativt belöningssystem för dig och din hund. Externa belöningar har många olika användningsområden - dels kan de komma till nytta i specifik detaljträning inom olika moment, men det är framförallt ett användbart system för  att hitta rätt träningsläge och längre koncentration tillsammans med sin hund. Konceptet passar extra bra för hundar som kräver en bra löneförhandling innan de kavlar upp ärmarna, men kan också vara en lösning för hundar som får mycket ljud i träningen. 

Såväl du som är igång med ditt tävlande, liksom du som är i startgroparna med en ny träningskamrat är varmt välkommen. Det enda som krävs är att du har en belöning som din hund är intresserad av - antingen något ätbart, eller en leksak. 

De exempel som ges under kursen kommer främst vara kopplade till lydnad/brukslydnad, men eftersom vi arbetar med själva träningsläget mer än specifika moment så är även du som tränar inom andra grenar välkommen att delta. 

Ur innehållet: 
- introduktion av externbelöning
- externbelöning för uthållighetsträning
- användning av exetern belöning inom specifika moment (utifrån deltagarnas önskemål. Observera att träningsytan är begränsad om vi väljer att vara inomhus!)
-  knep och rutiner för att få extern belöning att hålla lika bra på tävling som på träning

Beroende på årstid äger kursen antingen rum på vår gård mellan Halmstad & Falkenberg, eller i Lotushallen (www.lotushallen.se) 

Datum: Anordnas utifrån inkomna intresseanmälningar. Använd formuläret nedan!
Tid: 09:30-ca 16:30, med en timmas paus för lunch mitt på dagen
Antal deltagare: 6 st platser med hund. 
Kostnad: Vardag 1300:-, Helgdag 1500:- 

Kaffe/the och eftermiddagsfika ingår i din kursavgift, men du tar med egen lunch. Kyl & micro finns på plats. 

IntresseAnmälan

Din intresseanmälan bekräftas via mail inom tre arbetsdagar. Om du inte får denna bekräftelse, så har din anmälan inte nått fram och det är då viktigt att du istället kontaktar mig via jenny@lyckagard.se

Bokningsvillkor
Anmälan till ett specifikt kursdatum är bindande (intresseanmälan är alltså inte på något sätt bindande).

Vid återbud till följd av skada/sjukdom återfås/avskrivs 80% av kursavgiften förutsatt att återbudet lämnas före kursstart, samt att giltigt läkar- eller veterinärintyg kan uppvisas. (Resterande del återbetalas inte oavsett skäl, då den täcker administrativa kostnader.) 
 Anmälan till eventuell reservplats är inte bindande. Om en plats blir ledig när du står på tur, så kontaktar jag dig och du kan då välja om du vill göra en bindande anmälan eller inte.
Enligt lagen om strikt hundägaransvar är du som ägare ytterst ansvarig för vilka situationer du försätter din hund i och det är därför av yttersta vikt att du inte deltar i övningar där du tror att din hund kan åsamka skada för sig själv eller andra.