Jenny arbetar sedan 2008 som frilansande pedagog och är verksam som föreläsare, skribent  och träningscoach inom hundsport. Genom en kommunal distansutbildning har hon under 2014-2018 utbildat resurshundförare och andra som vill arbeta med samspel människa-hund.

Den akademiska utbildningen har resulterat i  fil.kand. i pedagogik samt fil.mag i handikappvetenskap. Jenny har också läst en del psykologi och föreläser och coachar inom mental träning.  

Inom Svenska Brukshundklubben har Jenny bland annat varit ideellt aktiv som domare i tävlingslydnad, där hon fick äran att döma både SM och Nordiska. Under 2016-2017 var hon assisterande landslagscoach. De egna hundarna tränas och tävlas i lydnad, spår och nose work, samt fårvallning med husse Fredrik.  Totalt har de haft sex hundar, varav fem tävlats upp till högsta klassen i lydnad, två till högsta klassen i spår och tre av hundarna har deltagit i lydnads-SM

Vill du boka Jenny för egen träning eller uppdrag på annan ort?  Läs mer under respektive flik i menyn. För  kontaktuppgifter, klicka här

Ledorden i mitt arbete som pedagog är Vilja Och Veta - i den ordningen. Jag tror på arbetsglädjen som vårt viktigaste verktyg för att nå meningsfulla mål och jag tror på vikten av att göra sin grej, för att hitta arbetsglädjen. 

Förkortningen råkar bli "VOV" :-) och andra ledord för mitt arbete skulle kunna vara hundar och motivation. Jag coachar människor att motivera sina hundar och jag arbetar också med hur hunden kan vara en motivator för människor med särskilda behov.