fårskinn och kött

 Av respekt för djuren försöker vi tillvarata så mycket som möjligt vid slakt. Därför kan vi ha stora fina skinn, såväl som mindre och enklare skinn som kan passa bra till barnvagnar, möbelbeklädnad eller hundbäddar.  Priset varierar med storlek och kvalitet. För oss är det en självklarhet att skinnen bereds i Sverige, enligt svenska miljökrav och vi bereder dem därför hos Tranås Skinnberedning. Skinnen är tvättbara och tvättråd medföljer!

För närvarande är våra skinn slutsålda. Skinnen från vårens slakt av våra bagglamm förväntas komma från Tranås i november/december och utannonseras då på denna sida!


Extra fårkött i augusti/september, till följd av torkan
Liksom alla andra djurägare i Sverige har det varit en tuff sommar när det gäller bete. Oturligt nog gjorde vi dessutom en stor investering i insådd på våra nya marker i  maj - och timingen kunde nog inte varit sämre.  För att förebygga foderbrist i den mån vi kan, så väljer vi att slakta våra äldsta tackor samt ett par yngre som inte ska gå vidare i avel. 

Från de äldsta tackorna kommer vi röka delar av köttet och denna smak brukar uppskattas även av de som vanligtvis inte är så förtjusta i lammkött och är utmärkt att servera i en buffé med kallskuret. Det finns även möjlighet att beställa hamburgare av färsen. 

Eftersom vi vill tillvarata så mycket som möjligt från de djur som slaktas, så har hundägare även möjlighet att köpa lever, hjärta eller njure för att tillverka eget hundgodis.

Specialpris, augusti/september 2018*: 99:-/kg
Vårt ord. pris vid försäljning av lammlåda är 220:-/kg. Nuvarande pris är lågt på grund av att vi slaktar lite äldre djur för att förebygga foderbrist fram till nästa vår. 

Prisjämförelser på lamm- och fårkött
Observera att kilopriset vid gårdsförsäljning kan anges på två sätt - antingen slaktvikten (det gamla sättet) eller det faktiska antalet kilo som det sålda köttet väger. Vi beräknar enligt det senare alternativet. Detta dubbla system kan göra det förvirrande att jämföra priser mellan olika gårdsleverantörer.  Omräknat till slaktvikt hade vårt ordinarie kilopris för lammlådor landat på 140:-/kg.

Får och lamm här på Lyckagård har fri tillgång till utevistelse året runt. Läs mer om vår djurhållning här
 

beställning

  • Scrolla ner en bit på sidan för närmare beskrivning av lådornas innehåll.
  • Minsta beställning är 3 kg. Vid beställning av halv resp. hel låda behöver du inte ange antal kilo. En hel låda ligger vanligtvis på 12-18 kg.

Traditionell styckning = Stekar med ben, kotletter, skivad entrecote, rev, urb.tunnbringa, bog med ben, kokkött
Färsstyckning- Stekar med ben, kotletter, skivad entrecote, bog med ben, färs, rev 
Grillstyckning- som färsstyckning men med skivade stekar o bog
Gourmetstyckning- Benfria stekar, rostbiff, filé och racks, benfri entrecote, entrecote special, grytbitar o färs.
Tackstyckning- Filé och rostbiff, benfria stekar nätade för rökning, färs - med möjlighet att få hamburgare

Allt kött du köper från oss är vaccumpackat i lagom stora konsumentförpackningar, med tydlig märkning av innehållet. 

köpvillkor

De personuppgifter du lämnar vid ditt köp kommer enbart användas i samband med försäljning/leverans och inte i marknadsföringssyfte. 

Leverans
Lamm- /fårkött hämtas i Slöinge eller Halmstad på överenskommen tid. Då Jenny håller kurser och tävlar runt om i landet så kan det även finnas möjlighet att leverera till andra orter. 

Skinn skickas med Postnord och frakten faktureras till självkostnadspris (vanligen 69:-/skinn). Enligt distansavtalslagen har du 14 dagars returrätt och vid nyttjande av detta står du själv för fraktkostnaden. 

 

Kontakt
Vid frågor når du oss via info@lyckagard.se
0731-58 89 58 (kontorstid, vardagar)


Lyckagård AB
VAT-nr: SE559041-1020

IBAN - se din order!

Köp vår bok om hundträning!

Självklart blir det ingen fraktkostnad för dig som väljer att köpa boken i anslutning till leverans av fårskinn eller kött. För att komma till beställningssidan för boken; klicka på bilden